![]() XHost |
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
Principalele elemente ale ecranului Word sunt prezentate în figura ur matoare:
Ecranul Microsoft Word: 1 bara de titlu; 2 butoane de minimizare/maximizare/închidere; 3 bara de meniuri; 4 bare de instrumente; 5, 6 rigla orizontala/verticala; 7 pagina de lucru; 8 cursor (punct de inserare); 9, 10 bara de derulare orizontala/verticala; 11 bara de stare
Bara de titlu contine în stânga titlul documentului, iar în dreapta butoanele pentru minimizarea/maximizarea/închiderea ferestrei programului. În dreapta barei de meniuri (3) se afla butoane pentrut minimizarea / maximizarea / închiderea ferestrei de document.
Bara de meniuri contine, sub forma de comenzi de meniu, toate operatiile si optiunile din Word.
Barele de instrumente contin, sub forma de butoane, comenzile si optiunile uzuale. Initial, ele sunt lipite de marginea ecranului Word (sunt ancorate). Dintre barele cel mai des folosite mentionam:
- bara Standard contine comenzi uzuale precum: crearea unui document nou, deschiderea si salvarea documentelor, imprimarea si altele:
- bara Formatting (Formatare) contine comenzi pentru formatarea textului din document:
- bara Tables and Borders (Tabele si borduri) permite crearea tabelelor, desenarea si stergerea liniilor din tabel, etc. :
- bara Drawing (Desenare) contine instrumente pentru crearea si formatarea desenelor:
MUTAREA BARELOR DE INSTRUMENTE. Barele pot fi trase în mijlocul ecranului sau ancorate lânga oricare din marginile ecranului.
ASCUNDEREA/AFISAREA BARELOR DE INSTRUMENTE. Facem clic dreapta pe orice bara, aparând un meniu cu optiuni de tip comutator, în care apar toate barele disponibile, putând în continuare selecta, prin clic, bara dorita pentru afisare sau ascundere.
O alta posibilitate este apelarea folosirea optiunii de meniu View (Vizualizare)> Toolbars (Bare de instrumente).
Pentru afisarea/ascunderea barelor Tables and Borders (Tabele si borduri) si Drawing (Desenare) se pot folosi si butoanele respectiv
din bara de instrumente Standard.
Riglele (Rulers) permit pozitionarea exacta în document si stabilirea marginilor paragrafelor si a întregului text în pagina. Afisarea/ascunderea riglelor se face folosind meniul View (Vizualizare)> Ruler (Rigla).
Barele de derulare permit deplasarea/pozitionarea în document.
Cursorul (punctul de inserare) - arata locul în care urmeaza sa introducem textul, un desen, un tabel, etc. Înainte de introducerea acestor elemente, se pozitioneaza cursorul în locul dorit din document.
Bara de stare (Status Bar) contine informatii despre:
pozitia cursorului în document (pagina, numarul liniei, etc.);
anumite optiuni de lucru (ex: evidentierea înscrisului OVR (Overtype = Suprascriere) se face prin dublu clic sau tastând INS si arata comutarea din modul de scriere prin inserare în modul de scriere prin suprapunere);
operatiile în curs de desfasurare (ex: în timpul salvarii documentului apare aici simbolul unei dischete ca în figura urmatoare);