![]() |
Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi. |
Internet Explorer (IE) este cel mai raspândit browser de Internet, ajuns în Windows XP la versiunea 6. Lansarea programului se face cel mai convenabil folosind butonul special “e” din bara Quick Launch.
Încarcarea paginilor se face de obicei folosind bara de adrese si lista Favorite (Favorites). Când o pagina este complet încarcata, în bara de stare apare înscrisul “Done”.
A. Folosirea Address Bar se face scriind adresa dorita, apoi apasând ENTER. Daca adresa a mai fost folosita, ea se completeaza automat, în timp ce tastam.
B. Lista Favorites contine adresele paginilor preferate de utilizator. Ea se deschide din meniul Favorites. sau cu butonul “Favorites” din bara standard. Pentru adaugarea unei pagini la lista Favorites, încarcam din Internet pagina respectiva, apoi apelam meniul Favorites – Add to Favorites.
@ Pentru î ncarcarea mai rapida a paginilor deja vizitate, browserul foloseste un director numit browser cache , în care sunt salvate aceste pagini. Bara de instrumente permite efectuarea mai rapida a unor operatii uzuale, astfel:
Back, Forward (1, 2) – vizitarea paginii anterioare, respectiv urmatoare în ordinea de vizitare
Stop (3) – oprirea încarcarii paginii curente (al carei nume este înscris în bara de adrese)
Refresh (4) – reîncarcarea paginii curente (folosit daca pagina se încarca prea greu sau cu erori)
Home (5) – încarca pagina de start din Internet Explorer (care apare când lansam IE)
Search (6) – afiseaza panoul Search în stanga ferestrei Internet Explorer, pentru gasirea paginilor de Internet ce contin o anumita informatie, folosind un motor de cautare.
Favorites (7) – afiseaza panoul Favorites, care contine paginile din meniul Favorites.
History (8) – afiseaza panoul History (Istoric), pentru reîncarcarea unei pagini care a mai fost accesata.
Mail (9) – lanseaza clientul de e-mail Outlook, care permite citirea si trimiterea mesajelor de e-mail (acesta trebuie configurat în prealabil).
Print (10) – tipareste pagina web curenta.
Pentru stabilirea paginii Home, deschidem meniul Tools >Internet Options, apoi activam tab-ul General. În continuare, în zona Home page:
introducem adresa dorita în campul Address, sau
pentru folosirea paginii curente ca pagina Home, apasam Use Current, sau
pentru a reveni la pagina Home implicita (pagina Microsoft), apasam Use default, sau
pentru a nu încarca nici o pagina la startul IE, apasam Use Blank (ve z i figura).
Instrumentele de cautare (sau motoare de cautare) sunt pagini web care ofera posibilitatea gasirii de informatii legate de anumite subiecte, prin folosirea unor cuvinte cheie sau prin structurarea informatiilor pe categorii.
Mod de operare : introducem un cuvânt sau fraza cheie despre care dorim sa obtinem informatii (ex. “ referat istorie ”) si apasam butonul “Search” sau “Go” (sau tasta ENTER), rezultatul fiind o lista de link-uri catre paginile care contin cuvântul sau fraza respectiva. În continuare, examinam pentru fiecare link aparut, cele câteva fraze care îl însotesc si care provin din pagina respectiva. Daca pagina respectiva ne intereseaza, facem clic pe link- ul respectiv . Revenirea la lista de link-uri se face cu butonul “Back” al browser-ului.
Dintre motoarele de cautare mentionam: Google ( www.google.com , www.google.ro ), H o t b o t, A m a z o n, A l t a v i s t a, M S N, E x c i t e, L y c o s. Cel mai folosit motor de cautare este G o o g l e.
OPTIUNI AVANSATE . Similar cautarii în calculator a fisierelor si dosarelor, si în cazul motoarelor de cautare putem specifica optiuni avansate de cautare . Astfel, cautarea se poate face dupa o anumita fraza (care probabil apare în pagina dorita), dupa data ultimei actualizari a paginii, sau se pot cauta numai anumite tipuri de documente (imagini, documente Word, etc.). În cazul Google, optiunile avansate de cautare se acceseaza folosind link-ul Advanced Search ( Cautare Avansata ).
A. Pentru a folosi continutul paginii încarcate, aceasta se salveaza în calculator, folosind optiunile Save sau Save As din meniul File .
@ Apare automat, alaturi de fisierul HTML salvat, un dosar numit nume_files (unde nume este numele propriu-zis al paginii salvate), care contine imaginile din pagina si alte elemente necesare vizualizarii acesteia.
B. De asemenea, se poate selecta informatia doritaa si copia prin mecanismul Copy-Paste sau prin drag & drop , de exemplu direct într-un document Word.
C. Imaginile se copiaza dintr-o pagina de Internet prin clic dreapta si alegând Save Picture As (Salvare Imagine ca) sau Set as Background (Salvare Imagine de fundal).